Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor

de ionix in Crap / Caras, 4 Noi 2010 | 13263 vizualizari

 

strugurii i-am introdus ca urmare a sfatului de la Bucataras... acum cateva luni mi-a spus ca ar da un gust bun... se pare ca asa a fost :D

 

INGREDIENTE

  • 3 carasi mari
  • o cutie cu rosii decojite
  • 150 g masline
  • 9 boabe de struguri 
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • putin busuioc
  • o legatura cu patrunjel
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor:

Pestele se curata bine, le taiem capetele si cozile. Ungem tava, cea in care vom pune pestele, cu uleiul de masline. Asezam pestele in tava si presaram sare, piper si busuioc... presaram si in peste... Legumele le pregatim astfel: ceapa taiata solzisori, morcovii taiati rondele, usturoiul rondele. Umplem pestele cu struguri, o parte din ceapa si o parte din usturoi.

Punem restul de ceapa si usturoi pe peste. Turnam rosiile decojite si taiate iar apoi presaram: patrunjel, sare si piper... Apoi punem morcovii si maslinele printre pesti. Turnam apa cat sa acopere pestii pana la jumatate, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu. cand pestele e aproape facut, indepartam folia de aluminiu si mai lasam 10 minute la rumenit.

Se serveste cu patrunjel proaspat tocat, mujdei, mamaliguta si vin alb.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

25.03.2011, 21:49

bun bun

RuxyRux 1

25.03.2011, 21:52

Ce reteta minunata...carasul e un peste atat de bun si dulce...felicitari Ionixule drag...mi-e dor de tine pe unde umbli fata frumoasa?

andreea_angelo 1

14.11.2012, 18:09

ce bine arata....vreu si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste