Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR in Sandvisuri, 17 Ian 2019 | 4126 vizualizari

 

Dacă alimentația vegană este cea mai dură, există totuși și alte regimuri vegetariene care cuprind și alimente de origine animală, cum sunt cele lacto-ovo-vegetariene...
Nutriționiștii atrag atenția asupra riscului pe care îl comportă eliminarea din dietă a tuturor produselor de origine animală și deci a proteinelor (carențe de vitamina B12, calciu, fier, zinc...) și în același timp arată că în afară de dieta vegană, care este cea mai drastică, mai există trei tipuri de regimuri vegetariene: ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian și lacto-vegetarian. Adepții acestor regimuri mănâncă produse lactate, sau ouă, ceea ce asigură proteinele de care corpul uman are nevoie.
Acest regim mi se pare și mie foarte bun și aș putea să-l țin oricând și oricât, pentru că pot să mă lipsesc de carne, dar nu și de ouă, sau de produse lactate. Așadar, acesta este sandvișul meu preferat...!

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine
  • 1 ou fiert tare
  • 1 felie de cașcaval
  • 1 felie de brânză topită
  • 1-2 felii de telemea de vaci
  • 2 frunze de salată verde
  • 1 roșie
  • cremă de brânză
  • unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis ovo-lacto-vegetarian:

Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii.

Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază.

Se feliază brânzeturile, dacă nu sunt deja gata feliate.

Când oul a fiert, se răcește, se curăță de coajă și se feliază.

Se prăjesc cele două felii de pâine. 

Felia de pâine care va fi la bază se unge cu cremă de brânză, peste care se pune o frunză de salată, feliile de cașcaval și de brânză topită, feliile de ou, ca și cele de telemea, feliile de roșie, peste care se pune cea de-a doua frunză de salată. Totul se acoperă cu cealaltă felie de pâine prăjită, unsă cu unt pe partea care se suprapune.

Feliuțele rămase (de ou, sau de roșie) vor însoți sandvișul, pe farfurie.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți prea mult oul, ca să nu se înverzească gălbenușul.

2

Adăugați sare și oțet în apa în care fierbe oul, ca să preveniți spargerea cojii.

3

Sandvișul se poate face și cu pâine neprăjită, dar este mai bun dacă îl rumeniți frumos în prăjitor.

4

Feliile de telemea compensează absența oricăror condimente, a sării în mod special și astfel veți simți gustul natural al tuturor ingredientelor gustoase și sănătoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis ovo-lacto-vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sendviş cald clasic