Melcisori cu nuca

de laura_n in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 8511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie
  • un praf sare
  • 50 g zahar brut
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua de gaina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 600 g faina alba
  • 150 nuca macinata
  • 30 g zahar cu melasa
  • scortisoara
  • stafide
  • pepite de ciocolata
  • ou pt uns
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte. 

Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem un locas in mijloc si turnam maiaua. Spargem separat fiecare ou si il adaugam peste faina. Adaugam untul topit.

Amestecam cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. De aici,incepem sa framantam cu mana, adaugand din restul de faina pana obtinem un aluat elastic, deloc lipicios. Punem deasupra un stergar curat si lasam la dospit 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura. Punem stafidele la hidratat in sirop sau rom. Amestecam nuca macinata, zaharul cu melasa, cacaoa si scortisoara.

Dupa aproximativ 30 min, scoatem aluatul, taiem in cateva portii. Ungem blatul de lucru cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, si intindem cate o portie de aluat intr-o fasie mare. Presaram amestec de nuca, nivelam si apoi incepem sa rulam pana ajungem la capatul fasiei. Procedam la fel cu celelalte portii de aluat, folosind si celelalte umpluturi, respectiv stafide si pepite de ciocolata. obtinute le punem 15 minute la frigider, apoi le scoatem si le taiem in rondele groase de aproximativ doua degete. 

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam melcisorii si lasam un pic sa creasca in tava.

Pornim cuptorul.

Batem un ou si ungem fiecare melcisor, apoi dam la cuptorul preincins, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Cand s-au rumenit, ii scoatem din cuptor si acoperim cu un stergar curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespe cu nuci si merisoare