Salau pane cu cartofi prajiti cu sos

de cristina1985 in Salau, 16 Mai 2019 | 3882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • rozmarin
  • ulei (la toate preparatele)
  • Pentru peste:
  • 700 g salau congelat
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2-3 castraveti murati mari
  • marar
  • 2 galbenusuri de ou crude (sau unul fiert si unul crud)
  • 1 lg-ta mustar
  • sare de lamaie
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau pane cu cartofi prajiti cu sos:

Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cartofii se curata de coaja si se taie. In uleiul incins presarati rozmarin marunt, apoi adaugati cartofii. Se prajesc, pana sunt gata. Se scot si se pune putina sare peste ei.

Sos- se face maioneza: galbenusurile de ou se amesteca cu sare de lamaie, mustar, sare. Treptat puneti uleiul, cate o picatura la inceput, pana se formeaza maioneza, apoi putin mai mult, amestecand dupa fiecare cantitate de ulei, intr-un singur sens (altfel se taie).

Castravetii murati se taie marunt, se scurg in palma si se pun in sos, alaturi de marar tocat. 

Pestele se serveste cu cartofi si sos. Mi-au iesit 3 portii mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau pane cu cartofi prajiti cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]