Salau bonne-famme

de ianculubita in Salau, 29 Mai 2011 | 7470 vizualizari

 

A intrebat o fata pe fb cum se face aceasta reteta,Radu a raspuns,mi s-a parut interesanta si am facut-o;am ramas total dezamagita,nu de reteta,este grozava si va recomand;am ramas dezamagita de produsele pe care le cumparam;din comoditate,nu am luat salau proaspat sa-i scot eu fileul,am luat file congelat;l-am lasat sa se decongeleze,nu se mai termina lasand apa iar la prajit,pur si simplu s-a topit;va prezint reteta,salaul nu se vede si nu va recomand sa cumparati asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 6fileuri de salau
  • 500ml supa de peste(eu am pus de legume)
  • 150ml.vin alb
  • 300ml smantana lichida
  • 100g unt
  • 10linguri faina
  • 300g ciuperci
  • 1/2lingurita nucsoara(se poate si mai mult)
  • 1frunza de dafin
  • 1ceapa
  • 1leg.patrunjel
  • 100ml.ulei+100g unt pentru prajit
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bonne-famme:

Ceapa,patrunjelul,taiate marunt si amestecate;

in vasul de yena,uns cu unt,pui patrunjelul si lasi deoparte;

pe o farfurie pui 7linguri de faina(se poate si mai putin),sare,piper,amesteci,dai pestele prin ea si-l pui la prajit in ulei amestecat cu unt,apoi il scoti pe servetele;

intr-un vas topesti 100g unt,adaugi 3linguri faina,amesteci,subtiezi cu supa,adaugi vinul,frunza de dafin,nucsoara,ciupercile feliate si lasi sa fiarba 6-8min dupa care adaugi smantana,condimentezi dupa gust si rastorni peste pestele din vasul de yena;

dai la cuptor 20min.apoi servesti cu cartofi natur si patrunjel deasupra;

pofta buna!este delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne-famme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

30.05.2011, 09:30

ionela2682 1

30.05.2011, 09:31

Bun trebuie sa fie! imi plac solnitele tale ...frumoase mai sunt!

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil