Este o reteteta de origine libaneza..se poate face in cantitati diferite, mai mult bulgur sfaramat...sau mai mult patrunjel...depinde de fiecare. Important e ca ingredientul principal este patrunjelul
Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata si se taie foarte mic. Rosiile spalate se taie cubulete foarte mici. Castravetii de asemenea. Se amesteca toate acestea intr-un vas, peste care se toarna bulgurul sfaramat si hidratat dar numai dupa ce a fost rasfirat cu furculita intr-un alt vas, pentru a se desprinde boabe boabe.
Se pune o cescuta de ulei de masline, zeama de la o lamaie si menta proaspata taiata marunt. . De preferat inainte de a o consuma sa stea la rece, astfel aromele se intrepatrund. Se poate servi ca atare la cina sau ca si garnitura, noi am servit-o pur si simplu.
Pofta buna!