Radacinoasele le curatam si le spalam apoi le punem la fiert.
Separat spalam pieptul de pui ,dupa care il punem si pe el la fiert.
Cat se fierb radacinoasele pregatim maioneza. Din cele 4 oua, 2 le punem la fiert pana devin tari. Dupa ce s-au fiert le decojim si asezam galbenusul intr-un vas adanc, peste care adaugam si galbenusurile de la ouale crude. Amestecam cu un praf de sare, apoi incepem sa adaugam cate un pic de ulei si un pic de zeama de lamaie. Mixam bine pana terminam tot uleiul care il avem pregatit pentru maioneza.
Dupa ce au fiert radacinoasele, le lasam sa se raceasca , dupa care le taiem marunt. La fel procedam si cu pieptul de pui.
Amestecam impreuna toate, adaugam mustarul, castravetii taiati si ei marunt (se poate pune cat de mult doriti) 3 linguri din maioneza facuta si masline dupa gust, iar la final potrivim de sare. Omogenizam compozitia si apoi o asezam pe un platou ,dupa care ornam dupa preferinta!
Pofta buna!
1
albusul ramas de la oul fiert il putem folosi la ornat.