Pentru decor am folosit:
Cele 2 vinete se pun la copt intorcandu-le pe toate partile,dupa ce vinetele sunt coapte se pun intr-un vas la racit apoi se curata de coaja li se taie codita si se toaca marunt fie cu un cutit obisnuit fie cu un tocator de vinete.Dupa se le-am tocat se amesteca cu ceapa data pe razatoare sau tocata marunt, si se lasa la scurs intr-o sita.Intre timp se face maioneza, se farama bine cele 3 galbenusuri fierte cu o furculita apoi se adauga mustarul, galbenusul crud si sarea de lamaie amestecand bine cu o lingura de lemn dupa ce am amestecat bine se adauga cate putin ulei invartind doar intr-un singur sens.Dupa ce am terminat maioneza se pun vinetele intr-un bol si se adauga cate o lingura de maioneza amestecand usor, dupa ce am incorporat toata maioneza se sareaza(eu am pus delicat) dupa gust si se da la frigider.