Clatite Red Velvet

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2011 | 8410 vizualizari

 

Red Velvet (catifea rosie) este o denumire folosita in genral pentru torturile pufoase cu blat rosu si crema alba insa eu cand am vazut prima data aceasta combinatie pe net la Laura A. exact la asta m-am gandit.Ieri am plecat cu copila la plimbare prin piata si mi-au atras privirea multe legume si fructe proaspete insa sfecla rosie si ceapa verde au fost primele pe care l-am pus in cos. Va indemn cu tot dragul sa incercati aceasta reteta fie ca aveti musafiri fie ca aveti copii mici dar mai ales daca va place sa fiti sanatosi si sa aduceti un aport de vitamine intr-un mod placut in corpul dvs. Sa descriem putin reteta si apoi am cateva imagini din timpul prepararii: Ingredientele sunt aproximativ aceleasi ca ale Laurei cu mici adaosuri si modificari:

 

INGREDIENTE

  • 125 gr sfecla fiarta
  • 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
  • 7 linguri de faina (cca 90 gr)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei masline cu aroma de rozmarin
  • 200 gr branza vaci
  • 50 g unt
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 fir de ceapa verde
  • cimbru Kotanyi
  • rasnita piper cu lamaie Kotanyi
  • 1 praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite Red Velvet:

Se pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare, usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2 ori. Apoi am pus un strop de ulei de masline cu aroma de rozmarin in tigaia de teflon si am incins-o bine. Am turnat compozitia de clatita si la prima clatita am presarat pe o singura parte seminte de in. Apoi a doua clatita (mie mi-au iesit vreo 2 jumate) nu am mai pus seminte de in .

Prima clatita cu seminte de in am rulat-o si am taiat-o rondele iar a doua am impachetat-o parte peste parte si am taia-o patrate.Prima clatita am umplut-o cu un amestec de branza cu unt, un varf de lingurita de cimbru si piper cu lamaie din rasnita. A doua clatita am umplut-o cu acelasi amestec numai ca am aduagat si ceapa verde taiata marunt (frunzele verzi doar).

Ambele variante sunt delicioase si sunt ideale pentru un aperitiv sanatos si frumos.

TIPS-URI

1

se pot face si in varianta verde cu spanac;

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

esmerandra 1

28.03.2011, 10:16

arata foarte bine...si imi imaginez si ce bune sunt...

epurasha2bb 1

29.03.2011, 08:10

multumesc!

Cris2711 1

01.11.2011, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de branza