Cum a venit vremea frumoasa si soarele de primavara, a aparut si pofta de salate. Azi am facut o salata pur si simplu delicioasa-geniala -facand parte din categoria ce am prin frigider-camara :). Am hotarat sa o impartasesc cu voi ; eu cu siguranta o voi repeta.
Am pus ficatul pe gratarul electric, se poate face si in tigaie. Iincercati sa folositi feliile subtiri. Apoi il taiem fasii potrivite.
Cartoful dulce l-am curatat si l-am taiat cubulete; intr-o tava mare am pus hartie de copt; cubuletele de cartof le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper alb si l-am rasfirat pe hartie. L-am dat la foc mare pana s-au rumenit frumos; apoi il punem la racit pe o farfurie inaitne de a-l folosi in salata.
Am tocat fin varza si intr-un bol am amestecat cu ceapa si castravetele si le-am pus sare, putin ulei de masline si otet-le-am lasat sa stea cam 15 minute, timp in care am pregatit restul ingredientelor.
Salata verde si rucola spalate le-am tocat marunt si am pus putina sare.
Sosul se face intr-un pahar special sau intr-un borcan cu capac: am pus toate ingredientele si l-am amestecat bine, ca in shaker.
La final am pus peste carne amestecul cu varza si apoi salata verde, am pus sos si gata salata.
1
Puteti inlocui ficatul cu carne-tot la gratar-de pui, porc, etc.
2
Fasolea nu stiu numele in romaneste-in Engleza i se zice black-eyed peas-e foarte buna in salate.