Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.
Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte.
Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se indeparteaza pulpa care se adauga intr-un vas mare, impreuna cu 2 linguri de ulei, sosul de soia, sosul de peste, ghimbirul ras, usturoiul pisat si sucul de lime. Se amesteca bine.
Se adauga 2 linguri de dressing peste creveti si se lasa la marinat.
Se taie morcovii julienne, iar ceapa verde si sparangehlul rondele. Se adauga peste dressing, impreuna cu menta tocata, alfalfa si taiteii scursi.
Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mare si se adauga crevetii intr-un singur strat. Se gatesc 3 minute, se intorc, se adauga semintele de susan si se mai lasa 3 minute.
Se servesc cu salata de taitei si iaurt.