Reteta super gustoasa preluata de pe Paprika TV.
Am incercat in varianta originala cu ardei iute, precum si fara.
Ambele variante sunt exceptionale. Desi am facut prima oara doar una cu ardei iute,musafirii au mancat-o prima. De atunci am echilibrat cantitatile. V-o recomand cu cea mai mare placere!
Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de grosimea cam de un centimetru.Presaram rondelele de ardei pe suprafata turtei,trecem cu sucitorul peste ardei.Astfel ardeii vor intra in coca. Punem lipia pe gratar cu ardeii in sus,coacem in functie la cat de incins e jarul, apoi intoarcem si pe cealalta parte.
In poze este prezentata si o varianta facuta si la tigaie pentru gratar mai subtiri.
Pofta buna!
1
Faina poate fi,alba integrala,sau 00.
2
Puteti adauga si tarata.