Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere).
Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar. Cartofii îi fierbem în coajă.
Între timp, pregătim maioneza: pasăm gălbenuşurile fierte (şi răcite) împreuna cu cele crude (la temperatura camerei) si cu un praf de sare, amestecând bine cu o lingură de lemn şi având grija să nu rămână cocoloaşe. Din acest punct am folosit mixerul: adăugăm ulei, puţin cate puţin, până ce maioneza ajunge la consistenţa dorită.
Carnea şi legumele, fierte şi răcite, le tocăm apoi în cuburi mici. La fel procedăm şi cu gogoşarii şi castraveţii la oţet.
Aşezam toate ingredientele într-un vas mare, adăugăm muştarul şi maioneza, amestecând până la încorporarea completă.
Se ornează după plac. Poftă buna!
1
Gogoşarii şi castraveţii la oţet se taie cuburi mici şi se pun într-o sită, presându-i uşor, pentru a elimina surplusul de lichid conţinut.