Această salată de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon, are tot ce-i trebuie pentru a fi potrivită la orice masă din zi.
Este de fapt 2 în 1, având și puțină cărniță.
Deci altceva nici nu ne mai trebuie la masă, nici măcar o felie de pâine, pentru că baconul este înfășurat pe grisine.
Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade. Sau le lăsăm până când se rumenește bine baconul și devine crocant, numai că se vor rumeni și capetele grisinelor. Spălăm legumele și le lăsăm la scurs. Le curățăm, după caz, de coajă, cotoare și semințe. Castraveții i-am curățat de coajă, dar se pot lăsa și ca atare, în funcție de cum îi preferă fiecare. Scurgem mini mozzarella de lichid și tăiem fiecare biluță în jumătăți. La fel vom tăia și roșiile cherry, tot în jumătăți, iar castraveții și ardeiul în cuburi. Ceapa o tăiem rondele, iar salata franjuri. Amestecăm toate aceste ingrediente într-o salatieră și le stropim cu dressingul preparat, după gust, din ulei, oțet și sare. Puteți înlocui oțetul cu zeamă de lămâie, dacă nu îl agreați! Presărăm deasupra și semințe de susan și servim gustoasa salată de legume cu mozzarella și bacon crocant, înfășurat pe grisinele și mai crocante. Este gustoasă și foarte sățioasă. Să vă fie de folos!