Salata de ardei gras si gogosar

de burdulea56 in Salate, 4 Oct 2010 | 4447 vizualizari

 

Toamna, cand nu mai vreau sa coc ardei si vreau o salata buna, prepar aceasta salata care se pastreaza la frigider 1-2 saptamani. Nu necesita o cantitate standard, pregatiti salata din cantitatea pe care o aveti la indemana sau in functie de nr membrilor din familie.

 

INGREDIENTE

  • gogosari,
  • ardei grasi,
  • sare,
  • otet,
  • ulei,
  • apa.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei gras si gogosar:

 Ardeii si gogosarii spalati, se curata de samburi, se taie fasii sau bucati, se pun la fiert in apa clocotita cu sare(aveti grija sa fie acoperiti de apa, dar apa sa nu depaseasca cu mult stratul de legume) si se fierb cam 5-7 minute, amestecand usor, sa fie cuprinsa intreaga cantitate de legume. Inainte de expirarea timpului de fierbere, adaugati otet dupa gust, potriviti de sare daca mai este nevoie, dupa ce stingeti focul adaugati putin ulei. Ii fierbeti al dente, ii lasati la racit, ii asezati in borcan si ii pastrati la frigider chiar si o saptamana.

Se consuma ca salata langa preparate cu carne(fripturi, tocanite, snitele, salam), cas, papara, slanina....

TIPS-URI

1

Nu se fierb prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei gras si gogosar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Bagdunesieh"-Salata de patrunjel verde cu iaurt