Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Toamna, cand nu mai vreau sa coc ardei si vreau o salata buna, prepar aceasta salata care se pastreaza la frigider 1-2 saptamani. Nu necesita o cantitate standard, pregatiti salata din cantitatea pe care o aveti la indemana sau in functie de nr membrilor din familie.
Ardeii si gogosarii spalati, se curata de samburi, se taie fasii sau bucati, se pun la fiert in apa clocotita cu sare(aveti grija sa fie acoperiti de apa, dar apa sa nu depaseasca cu mult stratul de legume) si se fierb cam 5-7 minute, amestecand usor, sa fie cuprinsa intreaga cantitate de legume. Inainte de expirarea timpului de fierbere, adaugati otet dupa gust, potriviti de sare daca mai este nevoie, dupa ce stingeti focul adaugati putin ulei. Ii fierbeti al dente, ii lasati la racit, ii asezati in borcan si ii pastrati la frigider chiar si o saptamana.
Se consuma ca salata langa preparate cu carne(fripturi, tocanite, snitele, salam), cas, papara, slanina....
1
Nu se fierb prea tare.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola