Va propun o salata cu somon, care are o fantastica valoare nutritiva si face parte din categoria alimentelor care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa noastra.este foarte sanatos datorita continutului bogat de acizi omega-3, care previn si combat bolilile cardio-vasculare, spunea doamna profesoara Maria Vekas, autoarea retetei. Dinsa a cistigat o carte din Bucataria rapida la concursul bucatarasilor, iar reteta a fost vedeta in cadrul seminarului LallaCooking.
1.Sucul de portocale se pune la fiert cca. 8 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Apoi, se amesteca cu uleiul, mierea, otetul si sarea.
2.Somonul se taie in bucati egale ,pe care le asezam de jur imprejurul unui platou.Cele doua feluri de salata se spala , se scurg de apa si se aseaza in mijlocul platoului.
3.Piperul rosu zdrobit se presara peste somon si pe marginea platoului.Sosul se
toarna peste somon si salata si preparatul se garniseste cu coaja de portocala.Se serveste cu un vin alb sec.(timp de preparare:15')
POFTA BUNA!
Toate cele bune,
Prof.Vekas Maria-Rodica
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Salata castigatoare a fost preparata de bucatarul Restaurantului Sangria, la seminarul din aprilie 2009. Iata si cateva imagini din momentul prepararii.