Pieptul de pui se caleste in putin ulei, pana devine alb. Apoi se pune putina apa si se fierbe 1 ora. In tot acest timp, se mai adauga apa, daca trebuie. In ultima jumatate de ora (se gateste 1 ora si 30 minute) se lasa apa sa scada si sa se rumeneasca putin in uleiul ramas (de la inceput).
Crutoane: se taie bagheta in felii, apoi in cubulete. Se face un amestec de ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi marunt si se pune peste cubuletele de bagheta. Se amesteca pentru a patrunde aroma in fiecare, apoi se introduce in cuptorul preincalzit, si se tin cam 10 minute, amestecand din cand in cand pana devin putin rumene.
Se pune apa la fiert, cu sare si sare de lamaie. Cand da in clocot, se adauga ouale cu lingura (pe fiecare) si se fierb 10 minute. Apoi se introduc intr-un vas cu apa rece. Se decojesc si se taie in jumatati.
Se taie telemeaua de vaca, baconul afumat pieptul de pui si se asaza pe un platou/farfurie, alaturi de salata si crutoane.
Cine doreste, poate sa faca un dressing din 4 lg ulei masline, 2 lg otet din vin alb,1 lingura mustar, 2 lgte miere.
Mie nu imi place dressing la o salata, dar sunt persoane care prefera.