Salata de pui cu sos de portocale am pregatit-o pentru masa de pranz de astazi. Am plecat de la ideea de a pregati un piept de pui la cuptor alaturi de un piure de cartofi. Dar imi doream ca pieptul de pui sa aiba un gust mai deosebit, asa ca m-am gandit la un sos de portocale, cum n-am mai facut de multa vreme...si pana la urma am adaugat si niste frunze de salata care imi faceau cu ochiul in frigider, niste rosioare colorate si niste parmezan si iata ce a iesit pana la urma! :))
Am pregatit intai pieptul de pui: dupa ce l-am spalat, l-am taiat in doua si l-am asezat intr-un vas de lut.
Am stors zeama de la o jumatate de portocala si am turnat-o peste pui.
Am condimentat puiul cu sare, piper si anason. Am adaugat un baton de scortisoara.
Am pus pieptul de pui la cuptor, cam 45 minute. Din cand in cand am stropit pieptul de pui cu sosul format in vas.
Va imaginati ce miros a cuprins bucataria de la sosul de portocale cu scortisoara? Dar ce gust trebuie sa aiba...
Dupa ce s-a racit putin pieptul de pui l-am taiat in felii.
Salata si rosioarele spalate le-am pus intr-un bol, am adaugat feliile de pui, fulgi de parmezan si am stropit cu ulei de masline si crema balsamica.
Va poftesc la o salata delicioasa!