Conopida este considerata un bun aliment anticangerigen, detoxifiant al organismului.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Ea este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca.
Salata de conopida este un deliciu culinar fiind foarte gustoasa si sanatoasa.
Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.
Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.
Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.
Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.
Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.
Punem salata intr-un bol si o ornam.
Pofta mare !
1
Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.