Salata cu ciuperci si piept de pui (Salata Mos Craciun)

de oanapl in Salate, 21 Feb 2017 | 9382 vizualizari

 

Dragostea e o salata
Desi decorul nu e tocmai potrivit cu anotimpul acesta, salata e delicioasa si m-am gandit sa va impartasesc reteta. Salata poate fi ornata cu floricele..in ton cu primavara care va veni in curand.

 

INGREDIENTE

  • pentru salata:
  • 1 buc piept de pui
  • 500 ml supa de pui
  • 200 g sunca
  • 50 g masline
  • 1 borcan ciuperci feliate
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 100 g cascaval
  • 4 castraveti murati
  • pentru maioneza:
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura mustar
  • zeama de lamaie
  • pentru decor:
  • 2 oua fierte tari
  • 2 masline
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ciuperci si piept de pui (Salata Mos Craciun):

Fierbi pieptul de pui fara piele, in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si il pui intr-un castron. Tai sunca si maslinele cubulete si le pui peste pieptul de pui. Tai ciupercile cubulete si le calesti in ulei timp de 5-10 minute. Le lasi sa se raceasca si le adaugi peste restul compozitiei. Tai castravetii pe lungime, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si ii pui peste celelalte ingrediente. Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare si amesteci.

Pentru maioneza, folosesti 2 galbenusuri (unul crud si unul fiert) pe care le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. Pentru a fi sigura ca nu se taie maioneza, te sfatuiesc sa amesteci intr-un singur sens. La final, adaugi mustar si lamaie dupa gust.

Adaugi maioneza peste restul compozitiei, adaugi sare dupa gust si amesteci usor.

 Asezi salata pe un platou. Pentru decor, dai pe razatoare albusurile si galbenusurile de la 2 oua fierte tari, precum si un ardei gras rosu. Asezi ingredientele astfel incat sa obtii o fata de Mos Craciun. Pentru ochi folosesti doua masline negre. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ciuperci si piept de pui (Salata Mos Craciun)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata harcea-parcea