Aceasta minunata legume de toamna nu este pe placul tuturor. Mie imi place sa o folosesc in mai multe preparate. Am facut-o pane, am folosi-o in ciorbite sau ca si garnitura. Acum am pregatit o salata calda cu bacon.
Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4.
Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime. Noi am avut fasii de bacon.
Intr-o tigaie punem untul si baconul la calit. Adaugam varza de bruxelles taiate in sferturi, amestecam putin, adaugam apa si acoperim tigaie cu un capac. Lasam sa fiarba maxim 10 minute. Asezonam cu sare si piper, eu am pus si un varf de cutit de pudra de ghimbir. Adaugam rozmarinul si amestecam. Mai lasam 1-2 minute tigaia pe foc, descoperita, si servim cald.
Merge perfect cu un sos de iaurt cu usturoi .
1
se poate razui deasupra un cascaval maturat