Salata Boeuf

de Patricia Iordache in Salate, 24 Iul 2013 | 5505 vizualizari

 

Aproape in fiecare familie de romani se pregateste aceasta salata boeuf la ocaziile festive. Noua ne place foarte mult si o pregatesc ori de cate ori ni se face pofta. Iata cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr. carne de vita (sau piept de pui);
  • 2 foi de dafin (pentru carne);
  • 2-3 catei de usturoi (pentru carne);
  • 8 cartofi potriviti
  • 4 morcovi
  • 3 castraveti murati
  • 4 gogosari in otet
  • 150 gr. mazare congelata;
  • cateva linguri de maioneza;
  • sare;
  • piper;
  • pentru ornat:
  • 150 gr masline negre fara samburi;
  • 1 morcov;
  • 1 gogosar rosu in otet;
  • 2 oua fierte (tari).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Boeuf:

Spalam carna si o punem la fiert in apa cu putina sare, foile de dafin si cateii de usturoi curatati de coaja si taiati in jumatate. O lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute.

Curatam legumele (cartoful, morcovii) si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 minute.

Fierbem si mazarea congelata respectand timpul indicat pe ambalaj.

Punem ouale la fiert si din momentul in care apa incepe sa fiarba, le lasam 10 minute. Scurgem apa, punem apa rece peste ele si le lasam acolo pana cand terminam de tocat legumele si carnea.

Castravetii murati si gogosarii ii tocam marunt si ii punem intr-o sita ca sa se scurga zeama.

Tocam marunt cartofii si morcovii.

Carnea fiarta o taiem cubulete mici sau in fasii marunte (cum dorim).

Pregatim maioneza in cantitate dubla (vezi aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html).

Intr-un vas incapator amestecam totul, adaugand si mazarea fiarta, potrivim de sare si piper.

Pentru decor taiem maslinele pe jumatate, albusul de ou il tocam marunt, la fel procedam si cu galbenusurile.

Daca va place, decorati ca mine, daca nu, dupa propria imaginatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf cu sfecla rosie