Ma hotarasem sa nu scot de la "Expirate" retetele cu "porcarii" pana dupa 5 mai, dar ieri m-ati facut sa inghit in sec toata ziua. Asa m-am hotarat sa postez si eu ce mai am la " poze facute cu telefonul" si nevalorificate! hihihihi
De cu seara am feliat bucata de pulpa in 4 bucati. Le-am batut cu ciocanul de snitele si le-am facut potrivite pentru a putea infasura in ele bucatile de cabanos.
Intr-un castronel am pregatit un mujdei de usturoi, am adaugat piper, busuioc, patrunjel. Am tavalit bine bucatile de carne prin acest amestec, le-am pus intr-un castron si restul amestecului l-am turnat peste ele. Castronul meu are capac, am pus capacul si l-am bagat la frifider pana a doaua zi.
Bucatile de cabanos (4) le-am infasurat pe fiecare cu cate o bucata din carnita pregatita de cu seara. Am prins rulourile cu scobitori. le-am pus intr-un vas de yena uns bine cu ulei, am uns rulourile si pe deasupra cu ulei si am mai turnat in vas 1/2 de pahar de vin alb. Dupa care am dat vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.
Intre timp am mai intors rulourile si pe partea cealalta si le-am stropit cu sosul din vas.
Si pentru ca rulourile cereau si o garnitura, am pregatit si un piure de cartofi(garnitura favorita a fiului meu).
Pofta buna!
1
se serveste cu garnitura care va place si cu salata sau muraturi
2
Eu am servit cu varza rosie si alba in ardei gras (murate).