A fost un pranz delicios si satios!
Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare felie de carne se taie in doua (erau destul de mari). Se ia cate o bucata de carne, se aseaza felia de branza, se pune din ciuperci, masline si ardei apoi se ruleaza at mai strans. Se prinde cu o scobitoare pentru a nu se desface.
Se aseaza rulourile intr-o tava de yena. Se stropesc cu ulei si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru a 15 minute, apoi se toarna vinul, se taie ceapa bucati mari si se pun in tava apoi se acopera vasul cu folie sau capac. Se lasa 45 de minute la cuptor, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa a 15 minute sa se rumeneasca.
Sosul de rosii: Intre timp se pregateste sosul. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi ciupercile taiate felii. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se mai lasa la calit putin apoi se pune pasta chilli si rosiile cubulete. Se lasa sa fiarba 4-5 minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga usturoiul taiat feliute. Se mai lasa putin pe foc apoi se da deoparte. Se pune crenguta de cimbru si se acopera craticioara.
Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se strecoara si se aseaza in farfurii.
Alaturi de cartofi se aseaza sosul de rosii si rulourile de porc impreuna cu sosul format din branza si vin. Se garniseste cu patrunjel tocat. O nebunie!
Pofta buna!
1
Rulourile se pot umple cu ce amestec preferati.
2
a si garnitura se poate prepara cartofi piure.