Se iau cei doi ardei grasi rosii si se vor coace, celelalte legume se curata si se pun la fiert(morcov, telina), ardei si ultimul se adauga dovlecelul, putem adauga un strop de ulei nu prea mult. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care ii vom blenda la robot, legumele fierte se vor scoate, iar in supa respectiva se va fierbe orezul cu un varf de cutit de sare si putin ulei.
Vom taia dintr-o vanata 2-3 rondele foarte subtiri pe care le vom sota in foarte putin unt, cat sa se-nmoaie, dupa care se scot si se vor aseza pe servetele absorbante pentru a avea cat mai putin surplus de ulei.
Trecem la pregatirea ruloului din pui dupa cum urmeaza:taiem in fasii subtiri:morcovul, ardeiul rosu si galben, dovlecelul si asezam cateva fasii in interiorul pieptului de pui, vom forma un rulou care se va infasura in folie de plastic dupa care se va pune intr-o folie de aluminiu si se va fierbe intr-o craticioara in care a fost pus in prealabil apa cu sare, acesta se adauga cand apa fierbe. Se va lasa 15-17 minute pentru a fi fiert bine. Se scoate din folii ruloul si se lasa sa se raceasca de abia dupa aceasta se poate taia.
Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: facem un desen pe farfurie din pasta de masline, din putin ardei galben fiert ramas il blendam si obtinem un dressing pe care il vom picura in farfurie, aranjam in cercul de metal, primul stratul de orez care va constrasta cu desenul din pasta de masline realizat pe farfuria alba, al doilea strat asezam vinetele iar deaspra piureul din ardei rosu copt, adaugam 3-4 feliute de dovlecel fiert, taiem ruloul in 3 bucati si il aranjam de jur imprejur, presaram cateva seminte de mac si asezam cele doua sticks-uri de spanac.
Pofta Buna