Sursa barbat la cratita
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie.
Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga.
Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care adaugam1/2 din miezul de dovlecei(eu l-am pisat cu blenderul).
Lasam sa se caleasca cca 5 min dupa care adaugam carnea tocata si mai calim putin, dupa care adaugam 100 ml suc de rosii si condimente dupa gust.
Lasam sa clocoteasca putin dupa care oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocat si amestecam.
In fiecare jumatate de dovlecel adaugam compozitia de carne,deasupra cascaval ras.
Deasupra am asezat felii de dovlecel.
Intr-o tava termorezistenta adaugam sucul de rosii care ne-a ramas,sare,piper busuioc,dovleceii umpluti.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit.
Dupa 15 min luam folia si mai lasam 10 min,pana se rumeste frumos.