Pentru mine gatitul este o joaca. De multe ori nu stiu care este rezultatul, pentru ca in timp ce pregatesc mai adaug cate ceva neprevazut. Ma bucur ca am tot ajutorul din partea iubitului meu, care este mereu prezent la aceasta joaca.
Sper sa incercati si voi reteta pentru ca este foarte gustoasa.
Pentru piure: brocoli se lasa la decongelat, iar cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Se pune la foc o oala cu apa, sare si o picatura de ulei, iar atunci cand incepe sa clocoteasca se adauga cuburile de cartofi pentru 10 - 15 minute, apoi se adauga si brocoli pentru inca 6-7 minute, pana sunt fierte bine toate legumele.
Curatam grauntii de usturoi si ii tocam marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi o folosim la piure si jumatate la rulouri.
Cand sunt gata legumele, se scurg de apa intr-o sita, se adauga usturoiul maruntit, untul si se paseaza cu telul/blenderul.
Pregatirea rulourilor: Muschiul de porc se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si oregano. Branza de vaca se marunteste, se pune cate o lingurita la mijlocul feliilor de carne, apoi se ruleaza strans si se prinde cu scobitori.
Galbenusul de ou se amesteca cu o lingurita de lapte si un varf de cutit de sare.
Alunele de padure prajesc, apoi se maruntesc si se amesteca cu cantitatea de usturoi ramasa.
Rulourile de carne obtinute se trec prin galbenus, apoi prin alunele cu usturoi, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la coptorul preincalzit pentru 45 minute.
Iaurtul se amesteca cu putina sare, o picatura de ulei si se face un sos, care se adauga la servire peste piure. Se decoreaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt. Se serveste cat este cald.
Pofta buna!
1
daca este afumata carnea, gustul va fi mai intens si mai bun;
2
am folosi branza de casa (de tara), dar se poate folosi de orice fel;
3
branza, dupa ce se marunteste, se lasa la scurs;
4
in branza se poate adauga condimente(piper, marar...) in functie de gust.