Placinta impletita cu carne

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2013 | 4853 vizualizari

 

Maine 6 februarie se face 1 an de cand am infiintat blogul si am postat prima reteta..Va multumesc mult pentru ca mi-ai fost alaturi, ca mi-ati apreciat retetele sau ca mi-ati atras atentia cand am gresit.Va multumesc si ca drept rasplata va ofer cate o feliuta de placinta cu carne.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu carne:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Rosiile le facem cubulete.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute. Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau. Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul. Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat. Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul. Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.  Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime. Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.

Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem. Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.

Pofta buna!

Multumesc Vladimir pentru ideea de a impleti placinta Sursa de inspiratie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc pentru urarile tale frumoase Ruxy

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc Adriana

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc mult Mamaie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume si carne