Aperitiv placinte cu branza sarata

de Lau in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2018 | 3631 vizualizari

 

M-am inspirat de la Laura pentru aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 300 g branza de capra
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza sarata:

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.

Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul, pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu branza de capra (data prin razatoare), adaugam smantana, ouale batute si se amesteca foarte bine, daca este nevoie, mai adaugam sare.

Aluatul il mai framantam, putin dupa care il impartim in 2 bucati egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, intindem jumatate din compozitia de branza, rulam cat mai strans aluatul, dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm.

Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min la dospit,dupa care ungem cu galbenusul desfacut cu lapte.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min, la 180 C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor