Rulada din pulpa de porc

de MotanLaOale in Porc, 5 Ian 2012 | 50069 vizualizari

 

Este o reteta adusa din Bucovina. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc (1,8 kg)
  • 200 g carne tocata de porc
  • 100 g carne de la un ciolan afumat
  • 50 g sunca de praga (2 felii)
  • 50 g muschi tiganesc (3 felii)
  • 100 g costita
  • 200 g cascaval
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • 200 g ciuperci conservate
  • 1 ou
  • vegeta
  • piper
  • condimente pentru carne de porc
  • 1 pahar vin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpa de porc:

Carnea se taie si se bate pana devine ca o foaie intinsa de grosime aproximativ de 1 cm. Carnea care se taie la fasonare se toaca pentru umplutura.

Se toaca marunt o parte din ardei, costita, se rade o parte din cascaval si se amesteca cu carnea tocata, cu oul, cu ciupercile, cu vegeta si piper si se omogenizeaza bine.

Carnea  din ciolan, ardeii ramasi, cascavalul ramas, muschiul tiganesc si sunca se taie fasii lungi si inguste.

Se intinde bucata de pulpa pe suprafata de lucru si se intinde pe ea 1/2 din compozitia cu carne tocata.

Se pun peste fasiile de ardei, ciolan, cascaval, sunca si muschi tiganesc.

Se intinde deasupra si cealalta 1/2 din amestecul cu carne tocata.

Se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie.

Se face un amestec din vegeta, piper si ulei si se unge rulada bine pe toate partile.

Se unge o tava cu ulei si se pune rulada in ea.

Se presara cu condimente pentru carne de porc, se pune in tava apa si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 2 ore.

Se unge de mai multe ori cu sosul din tava.

La jumatatea intervalului se intoarce pe partea cealalta se pune si vinul si se baga in continuare in cuptor.

Spre final se reintoarce in pozitia initiala si se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 munute dupa care este buna de servit.

Este buna calda ca fel principal cu orice garnitura si rece ca aperitiv.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din pulpa de porc cu carnat de casa si friptura