Tocanita de porc cu cartofi

de burdulea56 in Porc, 11 Oct 2010 | 8965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne macra de porc,
  • 5-6 cartofi rosii,
  • 1 ceapa alba,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • 1 cescuta ulei(cam 50 g),
  • un ardei gras,
  • o rosie bine coapta,
  • patrunjel verde tocat marunt,
  • 2-3 linguri faina pt slobozeala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua, amestecam, apoi imediat adaugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper.

Cand sunt fierti cartofii, pregatim intr-un castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca.

Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Este foarte buna cu mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

burdulea56 1

13.10.2010, 16:53

Nadina, pt tine si Mari 2 tacamuri in plus, cu muratura si mamaliga, s-a notat.

burdulea56 1

13.10.2010, 16:54

...inca un tacam pt Corinuta si puiutul ei.

adry88 1

20.05.2011, 10:47

foarte gustos

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu legume si orez