Poate fi servita ca si friptura sau ca si aperitiv ;)
Am vazut la Paula si mi-a prins tare bine ideea ;)
Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.
Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru si mustar si usturoiul taiat. Amestecam totul si punem carnea la macerat in acest sos, pentru vreo cateva ore.
Dupa ce a stat o perioada in acest sos, scoatem bucatile de carne si le condimentam cu sare si le rulam pe fiecare. legam cu snur ruladele si le punem intr-o forma de sticla termorezistenta. turnam sosul ramas in forma si adaugam si putina apa.
Separat, formam un alt sos din soia si miere, condimentele de mai sus si boia. Ungem fiecare rulada cu acest sos lipicios si presaram cateva boabe de coriandru.
Coacem ruladele la foc mediu cam o ora si jumatate, avand grija sa le "imbaiem" regulat cu sosul din tava.
Dupa ce s-au copt, se scot si sa lasa la racit. Se portioneaza in momentul servirii.
Se pot servi cu piure de cartofi si sos de soia si galbiori. O nebunie!