Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)

de Anamaria7 in Prajituri, 30 Iul 2012 | 10213 vizualizari

 

Revin, dupa o absenta indelungata, motivata doar de lipsa timpului de a posta si a face poze preparatelor mele :( Mi-a fost dor de voi si, ca sa va indulcesc, v-am pregatit aceasta rulada DE ciocolata, nu CU ciocolata, pe care va indemn cu caldura sa o incercati! Mama a ridicat spranceana dreapta cand i-am zis ingredientele din blat, dar s-a convins apoi ca e o bunatate! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 175 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr neagra + 100 gr cu lapte)
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • mure, zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina):

Incalzim cuptorul la 190C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm cu hartie de copt.

Cel mai bine e sa incepem cu crema, deoarece trebuie sa stea la racit la frigider.

Crema de ciocolata alba:

Punem frisca lichida pe baie de aburi, iar cand e fierbinte (NU o lasam sa fiarba) adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine pana se omogenizeaza. Luam de pe foc, lasam la racit, apoi tinem in frigider minim o ora. Apoi, mixam bine frisca pana devine pufoasa si cremoasa.

Blatul de ciocolata:

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pe viteza mare pana devine bezea, apoi adaugam galbenusurile, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare. La final adaugam ciocolata topita si mixam repede, sa nu se intareasca la contactul cu amestecul de bezea care va fi putin mai rece. Turnam compozitia in tava si tinem la cuptor cca 25-30min, pana ce blatul trece testul scobitorii.

Scoatem din cuptor, cu hartie cu tot (care va fi lipita de el), rulam strans si cu grija mare sa nu il rupem. Invelim intr-un prosop uscat (nu umed, sa nu devina glodos) si lasam asa sa se raceasca. Apoi, desfacem, ungem blatul cu putin gem de zmeura/afine, intindem crema, presaram mure si zmeura pe care le presam in crema, apoi rulam din nou strans (nu-i bai daca crapa putin, putem face glazura apoi si "tencuim" crapaturile :P) si dam la frigider pentru cateva ore pentru a se intari. Dupa aceea poate fi feliat usor.


TIPS-URI

1

Blatul va fi usor crocant la inceput, e posibil sa crape, dar daca il rulam repede dupa ce il scoatem din cuptor totul va fi ok :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:38

Valclaudia 1

29.08.2012, 20:53

esti foarte priceputa. Bravo!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:53

am trecut-o la favorite,poate am sa resesc sa o fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata degrade