Eclere cu crema de vanilie si ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 8814 vizualizari

 

Primele mele eclere si sunt tare mandra de ele.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 5 oua
  • Crema:
  • 1 pl de Creme Ole
  • 400 ml lapte rece
  • 1 lg de zahar
  • Glazura:
  • bomboane de ciocolata cu coniac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si ciocolata:

        Crema:Intr-un bol se pun 400 ml de lapte rece de la frigider,se adauga plicul de crema si o lingura de zahar si se mixeaza bine.Cand crema este gata se da la frigider pana cand preparam cojile.

         Cojile:Apa si uleiul se fierb impreuna. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul.Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga, pe rand, ouale, omogenizandu-se bine.

         Glazura:Intr-o cratita punem bomboanele sa se topeasca.

         Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui pos, se pun cojile de eclere si se coc la 200 grade timp de 25 de minute.Dupa ce s-au racit, cojile se taie pe jumatate si se umple cu crema si se pune glazura deasupra.Pofta buna.

        

TIPS-URI

1

Cand facem cojile dupa ce a fiert apa cu uleiul si faina lasam compozitia putin la racit inainte sa adaugam ouale.

2

Putem face ce crema dorim.

3

Glazura daca este prea groasa putem adauga putin lapte ca sa o subtiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

23.10.2015, 21:11

iar ai aparut cu eclerele, nu mai pot cred ca o sa mananc o lingura de miere

Catalina L 1

23.10.2015, 21:25

Constelatialeu 1

23.10.2015, 21:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza si miere