Rulada de mai jos am facut-o din doua motive :
1-Eu nu amestec alimentele in dieta mea personala, asa ca sunt obligata sa improvizez mereu.
2-Maine vine bunica in vizita si ea tine post.
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi se adauga spanacul decongelat si scurs foarte bine. Spanacul se lasa la foc mic pana ce ramane fara pic de zeama. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da la o parte de pe foc.
Foaia de placinta se intinde pe blatul de lucru si se unge cu ulei de masline. Spanacul racorit se intinde uniform pe toata suprafata foii. Se ruleaza foaia de placinta si se unge cu ulei de masline. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 30 minute.
Rulada se portioneaza dupa dorinta si se serveste rece sau calda, dupa dorinta si gust.
1
Ungeti foaia de placinta cu ulei suficient pentru a nu se usca.
2
Spanacul trebuie sa fie gatit foarte bine si fara pic de zeama, altfel rulada se inmoaie.