Aperitiv rulada cu spanac si branza

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2019 | 16888 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la bucataras Oana si am zis ca musai trebuie sa o incerc si eu. A iesit un aperitiv  foarte aspecutos si bun. Am mai umblat la cantitati pe ici colo si la ingrediente.
Multumesc Oana pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr spanac (piure)
  • 4 oua
  • 150 gr smantana 20%
  • 300 gr faina
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 5 gr praf de copt
  • sare, piper dupa gust
  • Umplutura:
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 350 gr branza de vaci( de la Lidl la galetusa)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 ardei capia
  • marar
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si branza:

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu,  am amestecat bine, iar la urma albusurile batute spuma. Se potriveste de gust cu sare si piper.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem compozitia, o nivelam si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute.

Scoatem blatul de spanac si il rulam ferbinte cu ajutorul hartiei de copt si-l lasam sa se raceasca.

Mixam branza cu untul, adaugam ceapa, mararul si ardeiul taiat marunt, potrivim de sare si piper si crema de branza este gata.

Se intinde unform branza peste blatul de spanac racit si se ruleaza fara hartie de copt. Lasam la frigider pentru doua ore dupa ce am invelit rulada in folie alimentara. Dupa doua ore se poate portiona.

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

se poate folosi si spanac congelat

3

albusul se incorporeaza cu atentie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare verde