Aceasta reteta am vazut-o la bucataras Oana si am zis ca musai trebuie sa o incerc si eu. A iesit un aperitiv foarte aspecutos si bun. Am mai umblat la cantitati pe ici colo si la ingrediente.
Multumesc Oana pentru inspiratie!
Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, am amestecat bine, iar la urma albusurile batute spuma. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem compozitia, o nivelam si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute.
Scoatem blatul de spanac si il rulam ferbinte cu ajutorul hartiei de copt si-l lasam sa se raceasca.
Mixam branza cu untul, adaugam ceapa, mararul si ardeiul taiat marunt, potrivim de sare si piper si crema de branza este gata.
Se intinde unform branza peste blatul de spanac racit si se ruleaza fara hartie de copt. Lasam la frigider pentru doua ore dupa ce am invelit rulada in folie alimentara. Dupa doua ore se poate portiona.
Pofta buna!
1
untul sa fie la temperatura camerei
2
se poate folosi si spanac congelat
3
albusul se incorporeaza cu atentie