Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.
Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Blatul se desprinde usor din tava si se rastoarna pe o alta bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.
Umplutura:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Le calim impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama lasata. Dam deoparte si lasam la racit.
Se desface blatul racorit, se pun merele calite si racite si se ruleaza din nou.
Se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.