E mult de atunci, dar parca simt si acum mirosul prajiturii.
Bunica mea spunea ca este o prajitura f. simpla care se face f.repede, asa ca va invit si pe voi sa o incercati si sa vedeti efectele.
Pofta buna !
Pentru cele patru foi avem nevoie de:
Prima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat nelipicios pe care il vom da la frigider pentru 30 minute. Scoatem aluatul, impartim in patru bile si facem pe rand patru foi pe care le vom coace pe fundul tavii pe care o vom folosi la copt. Acestea se vor coace cam in 10 minute.
Acum ne apucam de crema. Luam o cratita in care punem apa, coaja de la lamaie si zaharul. Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste zaharul. Apoi incepem sa turnam grisul in ploaie pana se va ingrosa. Acum inglobam si nuca de cocos, untul si zeama de la lamaie. Crema este gata, dar o lasam sa se mai raceasca 30 de minute.
Am ajuns la final si vom pune in tava prima foaie. Apoi un rand de crema, a doua foaie, intindem gemul de prune, a treia foaie, alt rand de crema si incheiem cu ultima foaie. Este gata prajitura pe care o lasam la rece pana a doua zi.
1
folosim faina de cozonac
2
bulionul trebuie sa fie mai subtire
3
untul trebuie sa fie moale
4
daca avem, putem pune in gem si 2-3 lingurite de nuca macinata.