Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 10 Mai 2015 | 8531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat fraged
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • putina sare
  • o lingurita indulcitor Green Sugar
  • Ingrediente sos de vanilie
  • 100 g zahar
  • 100 g frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura amidon
  • vanilie
  • Ingrediente crema de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • un galbenus de ou
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • In plus:
  • 2 mere mari,
  • scortisoara
  • putin indulcitor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si crema de vanilie:

Mod de preparare Aluat fraged

  1. Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
  2. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
  3. Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.

Mod de preparare sos de vanilie

  1. Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.
  2. Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.
  3. Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.
  4. Speli bine merele, le cureti si le tai felii.
  5. Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.
  6. Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.

Mod de preparare crema de vanilie

  1. Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.
  2. Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.
  3. Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.
  4. Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie