Ruladă cu cremă de zmeură

de diaconta in Prajituri, 30 Iun 2013 | 9369 vizualizari

 

Nici nu ştiu cum să vă explic cam ce pofte am când văd zmeură.Imi şi imaginez zeci de feluri de deserturi de tot felul.De dimineaţă spuneau la TV că e producţie record la zmeură şi întradevăr era plină piaţa de dimineaţă,dar la un preţ care m-a făcut să reevaluez numărul cobinaţiilor de făcut.Totuşi am pus puţină la congelator şi am făcut şi un desert minunat.M-am declarat chiar mulţumită de aspectul ruladei,care se ştie că nu e punctul meu forte.Dar dacă mi-a reuşit blatul de pizza,o să-mi reuşească cândva şi o ruladă perfectă.
Gata,nu mai scriu că o să-l fac invidios pe Padre,ca doar nu-i articol aici şi pe voi vă interesează reţeta nu poveştile mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 3 oua întregi +2 albusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • Vanilie
  • Sare
  • 5 g praf de copt
  • Cateva boabe de zmeura
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema:
  • 250 g crema Mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • ¾ din jeleul de zmeura pregatit
  • 200 ml frisca lichida
  • Zmeura
  • Pentru ornat:
  • 200 ml Frisca si zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu cremă de zmeură:

Am pregatit mai întâi foaia de rulada.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile ,5 la numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare.

Când spuma a început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de zahar.

Galbenusurile amestecate cu 3 linguri de ulei le-am pus peste albusuri si am amestecat usor cu o paleta.

Faina amestecata cu praful de copt,am încorporat-o la urma.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului (40x42 cm)tapetata cu hârtie de copt si deasupra am pus putina zmeura.

Am pus tava la cuptor pentru 15-20 de minute.

Am scos blatul,l-am presarat cu zahar pudra si l-am rasturnat pe o alta hârtie de copt.

Apoi l-am rulat încet împreuna cu hârtia.

L-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit apoi jeleul de zmeura.

Am amestecat zmeura cu zaharul.Siropul lasat l-am folosit ca sa umezesc amidonul.

Am pus zmeura într-o cratita pe foc,am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat siropul cu amidon si am amestecat pâna când s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am mixat frisca si am lasat-o la frigider.

Crema Mascarpone am mixat-o cu 2 linguri de zahar pudra,am adaugat apoi ¾ din jeleul de zmeura,restul l-am folosit ca sa ung foaia.

Am pus si frisca în crema.

Am desfacut usor blatul,l-am uns cu un strat de jeleu de zmeura,apoi am pus crema,câteva boabe de zmeura si am rulat din nou.

Am ornat cu frisca , putina crema ramasa si  zmeura.

Am lasat la frigider câteva ore.

Daca as fi gasit frisca naturala de care folosesc de obicei,ar fi fost PERFECT pe gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu zmeura si iaurt