Eclere cu zmeura

de Oana in Prajituri, 30 Iun 2015 | 8680 vizualizari

 

Trebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
  • apa- 150 ml
  • ulei- 75 ml
  • faina- 100 g
  • oua- 3 buc
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • ciocolata alba- 100 g
  • smantana lichida- 50 g
  • crème patisserie- 100 ml
  • zmeura zdrobita- 100 g
  • piure de zmeura- 2 linguri (din 100 g zmeura mixata)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu zmeura:

  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca

  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul

  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte

  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii

  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit

    • Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele

    • Omogenizati bine si lasati la racit

    • Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba

    • Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer

    • Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula

    • Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu budinca de vanilie