Rulada cu crema de branza si somon

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 21900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 2 oua
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 g unt topit
  • 30 g faina
  • 30 g amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 1 morcov fiert
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • o cutie crema de branza Ceva fin cremos Delaco
  • 50 g unt moale
  • 50 g telemea rasa
  • un fir de ceapa verde
  • 2 linguri marar tocat
  • 200 g somon afumat
  • un sfert de castravete
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si somon:

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov.

Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se mixeaza cu apa fierbinte turnata in fir subtire, pana se obtine o spuma de galbenusuri. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se adauga putin cate putin peste compozitia de galbenusuri, turnand si cate putin din untul topit, pana se incorporeaza toate cantitatile. Se adauga apoi piureul de morcovi si la final albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula. 

Se tapeteaza o tava de 30 x 25 cm cu hartie de copt si se coace blatul 10- 15 minute. Se scoate tava si se lasa putin la racit. Fara a dezlipi hartia de copt, se ruleaza foaia pe partea mai ingusta si se lasa asa pana se prepara compozitia de branza.

Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu untul moale, crema de branza Delaco, mararul si ceapa verde taiate fin. Se desface cu grija rulada, aluatul este moale si umed. Se intinde crema de branza, apoi se aseaza feliile de somon afumat si sfertul de castravete. Se ruleaza cu grija, desfacand usor hartia de copt pe masura ce rulati. Se imbraca rulada in folie alimentare si se lasa la rece cateva ore pana se intareste (sau peste noapte). 

Se taie felii si se serveste rece, cu putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de spanac