Rulada cu carnati si cascaval

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2019 | 4218 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Eu am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam prin casa. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • Umplutura:
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 200 g sunca Praga
  • 200 g cascaval
  • 3 felii de gogosari in otet
  • 4 carnati subtiri
  • In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • seminte de mac
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu carnati si cascaval:

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece cat timp se pregateste umplutura.

Carnatii se cresteaza si se prajesc.

Cascavalul se rade.

Gogosarii se taie in fasii.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in doua.

Pe masa infainata se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se unge cu o lingura de ketchup. Se aseaza sunca pe foaie, apoi se presara jumatate din cascaval si jumatate din fasiile de gogosar. Se aseaza doi carnati pe una dintre marginile lungi si se ruleaza aluatul, incepand cu partea in care sunt asezati carnatii. Capetele se indoaie si se preseaza bine peste rulada.

Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel si cu restul de ingrediente, obtinand o a doua rulada.

Se ung ruladele cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara cu seminte de mac.

Se introduce tava la cuptor pana cand ruladele sunt rumenite frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carnati si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui cu cascaval