Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2014 | 4197 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine chimenul ar trebui sa fie obligatoriu in tocanita de cartofi .
Farfuria face parte din cele de ,, zestre '' .de la Maica [ bunica] .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr carnati
  • 2 cepe
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita marar uscat
  • 50 gr ulei
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carnati si chimen:

Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei .

Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna.

Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari  se pun si ei la calit.

Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara .

Adaugati  sare   , mararul ,pasta de arde dulce si cea iute si amestecati .

Se complecteaza  cu   zeama ceaiului de chimen cat cartofii sa fie acoperiti si se fierbe sub capac .

Spre sfarsitul fierberii ridicati capacul si lasati  ca excesul de lichid sa se evapore .

Serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi cu ficat de porc