Rulada C

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 3204 vizualizari

 

Mi-am facut rulada, cica azi e ziua mea de sfant...eu pe Clement asta nu-l stiam, e de la Roma, eu il stiam pe ala din ianuarie , Papa Clement, noroc cu Padre, ca eu doar ce-am vrut sa-l felicitez pentru ziua lui si el ii dadea cu La multi ani, pentru mine.....ca cum s-ar zice ''nimic nu-i intamplator'' ii stau in coasta si de ziua lui...In cinstea ta Padre, mananc rulada ''C''....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 80 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingura cacao
  • umplutura
  • 180 g fineti
  • 40 g dulceata zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada C:

Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final adaugam albusurile batute spuma, amestecam de jos in sus cu miscari lente. Intr-un castron punem 3-4 linguri de compozitie si le amestecam cu o lingura de cacao, amestecul in punem intr-un posh. Tapetam o tava, 36/26 cm, cu hartie de copt, cu ajutorul posh-ului formam litera C pe toata suprafata tavii, bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 3-4 min cat sa se intareasca literele. Scoatem tava din cuptor si turnam restul de compozitie, nivelam si dam tava la cuptor, cca 20-25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Udam o carpa si pe ea scoatem rulada, rulam strans si lasam 5-6 min, apoi scoatem hartia de pe rulada si lasam sa se raceasca. Crema fineti cu dulceata de zmeura le omogenizam si apoi, cand e rece rulada, intindem crema obtinuta, rulam si apoi putem sa si mancam.....:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada C" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

24.11.2016, 21:15

Wow!!! La multi ani Clemisoara mea! Fericire si numai iubire in calea vietii tale!

diaconta 1

24.11.2016, 21:58

La multi ani Cleme!!!! Sa fii sanatoasa si sa ramai la fel de simpatica ))))

CretuValentina 1

15.06.2019, 19:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert mere in foietaj cu sos de vanilie