BLAT
CREMA 1
CREMA 2
GLAZURA
Se tapeteaza tava cu hartie de copt
Se da drumul la cuptor la 220 grade
Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea
CREMA 1-
amestecam continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece si 3 linguri de zahar si galbenusul de ou.
Fierbem restul de lapte,il luam de pe foc si adaugam amestecul preparat anterior,punem din nou pe foc si il mai lasam 1 min amestecand usor,
Luam de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de 10 min,amestecand din cand in cand
Batem albusul de ou spuma si il incorporam in budinca
CREMA 2-
se caramelizeaza zaharul,se stinge caramelul cu laptele fierbinte,apoi se lasa la foc moderat pana se dizolva complet
se iau cateva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul dupa care se rastoarna in oala amestecand intr-una cu telul pana se ingroasa,
cand este inca putin calda se freaca cu 100 g unt la temperatura camerei
GLAZURA DE CIOCOLATA-punem ciocolata la topit impreuna cu apa,cacao,margarina,zaharul si lasam pana se omogenizeaza complet
pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic
dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si dam 5 min la rece
ASAMBLARE
Taiem blatul in 3
asezam prima foaie, adaugam budinca de vanilie, asezam a 2 foaie adaugam budinca de caramel ,asezam a 3 foaie si imbracam tortul cu glazura de ciocolata
decor-pesmet de biscuiti si trandafiri