Tort de 1 mai

de Lau in Dulciuri, 1 Mai 2011 | 3648 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar

CREMA 2

  • 400 ml lapte fierbinte
  • 5 linguri de zahar
  • 25 g amidon alimentar
  • 100 g unt

GLAZURA

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 1 mai:

Se tapeteaza tava cu hartie de copt

Se da drumul la cuptor la 220 grade

Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA 1-

amestecam continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece si 3 linguri de zahar si galbenusul de ou.

Fierbem restul de lapte,il luam de pe foc si adaugam amestecul preparat anterior,punem din nou pe foc si il mai lasam 1 min amestecand usor,

Luam de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de 10 min,amestecand din cand in cand

Batem albusul de ou spuma si il incorporam in budinca

CREMA 2-

se caramelizeaza zaharul,se stinge  caramelul cu laptele fierbinte,apoi se lasa la foc moderat pana se dizolva complet

se iau cateva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul dupa care se rastoarna in oala amestecand intr-una cu telul pana se ingroasa,

cand este inca putin calda se freaca cu 100 g unt la temperatura camerei

GLAZURA DE CIOCOLATA-punem ciocolata la topit impreuna cu apa,cacao,margarina,zaharul si lasam pana se omogenizeaza complet

pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic

dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si dam 5 min la rece

ASAMBLARE

Taiem blatul in 3

asezam prima foaie, adaugam budinca de vanilie, asezam a 2 foaie adaugam budinca de caramel ,asezam a 3 foaie si imbracam tortul cu glazura de ciocolata

decor-pesmet de biscuiti si trandafiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 1 mai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:58

Vreau si eu o felie

Anamaria7 1

02.05.2011, 22:25

cu ocazia zilei muncii, hai sa STAM la un tort

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 10:21

arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite