Rotolo di ricotta e spinaci

de Sim0na in Paste, 25 Feb 2013 | 3569 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste - rulouri cu branza si spanac :) Desi pare complicat.. nu-i deloc asa si cu siguranata este foarte bun!! Pana si bunicii ia placut :)
Reteta originala o gasiti aici : http://deliciousflavours.blogspot.ro/2012/10/rotolo-di-ricotta-e-spinaci.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • putina apa
  • Umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • busuioc uscat
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei uscat
  • ulei
  • Sos:
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • salvie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo di ricotta e spinaci:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat deoparte sa se raceasca.

Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.

Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece. Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema. Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Eu am ales sa fac doua rulade pentru ca nu am avut un vas suficient de lat pentru a le fierbe.

Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent. Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Le-am servit calde.. foarte bune au fost!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

25.02.2013, 16:52

ce bine arata ! si combinatia este tare reusita

Lau 1

25.02.2013, 17:09

fain arata

danakarin 1

25.02.2013, 21:11

Imi place! Cred ca si mei mi-ar place! Trebuie sa incerc!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac