Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri

de oana_d in Bulion, 28 Aug 2023 | 5027 vizualizari

 

Zilele astea am copt oarece zacuște, de tot felul și inițial mai voiam să fac o jumătate de porție de zacuscă din legume crude, pentru că aveam toate ingredientele necesare, totuși m-am gândit că am deja destule borcane de zacuscă, și clasică și din legume crude, așa că mi-am zis să fac o pastă de ardei, pentru ca nu mai facusem niciodata si am vrut sa vad ce iese.
Pentru Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri avem nevoie de cateva ingrediente: ardei kapia, ardei iuti, ulei, sare.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri
  • 3 kg ardei kapia întregi (eu am avut 2 kg kapia și 1 kg ardei galbeni; până la urmă trebuie să fie 2 kg fix de ardei curățați de cotori și semințe)
  • 2 lingurițe de sare
  • ardei iuți, cine dorește
  • piper, opțional
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri:

Iata cum se prepara Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri

Mai întâi am curățat ardeii de cotori, nervuri și semințe, apoi am spălat bucățile rezultate și le-am cântărit. Am pus fix 2 kg. Le-am dat prin mașina de tocat și ce a rezultat am pus mai întâi într-o strecurătoare deasupra unui ceaun. De ce am făcut așa? Pentru că nu voiam să fierb pasta ore întregi. Astfel, a rezultat mai bine de jumătate de litru de zeamă, pe care nu am aruncat-o.

Apoi am pus ardeii tocați și scurși bine într-o cratiță cu 250 ml din zeama adunată în ceaun și o linguriță de sare, să fiarbă la foc mediu. DIn când în când se amestecă. După jumătate de oră de fiert, am luat cratița de pe foc și am băgat blenderul în pasta de ardei ca să toc bine compoziția. După această operațiune am pus iar la fiert pasta de ardei încă jumătate de oră, să mai scadă zeama (eu am vrut o pastă cât mai groasă posibil, dv. dacă doriți mai subțire puteți lăsa la fiert cât timp doriți, dar nu mai puțin de 30 de minute). 

La urmă am adăugat uleiul (eu știu că uleiul are rol de conservant, dar dacă nu vreți să puneți, îl puteți omite de pe lista ingredientelor), a doua linguriță de sare și câte un praf de piper alb și piper gri. Am mai lăsat să clocotească încă 5 minute amestecând des apoi am dat focul la mic (sau îl puteți opri. Eu l-am oprit după ce am pus totul la borcane).

Imediat am pus pasta în borcane de 400 g sterilizate în prealabil, le-am capsat și le-am învelit într-o pătură groasă. Eu așa sterilizez orice conserva care se fierbe, cu excepția gemurilor și dulcețurilor.

Se lasă minim 24 de ore să se răcească lent, apoi se dau borcanele la rece. Când desfaceți un borcan de pastă de ardei să-l folosiți la mâncăruri, depozitați-l după aceea la frigider și puneți puțin ulei deasupra ca să nu mucegăiască. 

Din cantitatea de pastă am umplut 3 borcane de 400 g.

Cine dorește și preferă, poate să adauge de la bun început la compoziție unul sau doi ardei iuți, pe care îi prepară la fel cu restul ardeilor.

Zeama rămasă în ceaun am pus-o în pungi pentru cuburi de gheață și am dat-o la congelator, au ieșit două pungi întregi și una pe jumătate. Tot la mâncare va ajunge și asta!

Vezi si reteta de Bulion aromat cu ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pasta de ardei pentru mancaruri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

30.08.2023, 20:45

Imi place si mie sa fac pasta de ardei, da un gust foarte bun mancarurilor!

oana_d 1

31.08.2023, 00:02

Da, intr-adevar, da gust foare bun la mancare! Abia astept s-o folosesc, pana acum cumparam din comert pasta din aceea la tub.

Panacris 1

13.09.2023, 22:09

Bună idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna