Dovlecei in ulei

de Dya Daniela Andrei in Conserve, 16 Iun 2015 | 9337 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dovleceii copti ori prajiti, serviti cu mujdei de usturoi. Si cam atat :) Am vazut insa la Gina Bradea, o varianta de a pastra dovleceii pentru iarna, in ulei, idee ce mi-a placut tare mult. Astazi am pus-o in practica si abia astept sa ii gust!

 

INGREDIENTE

Cantitatea ingredientelor, cat si folosirea acestora, variaza in functie de gusturile fiecaruia. Am folosit urmatoarele :

  • 8 dovlecei mari
  • 2 capatani cu usturoi
  • frunze de bucuioc verde
  • frunze de menta verde
  • 2 lingurite cu oregano uscat
  • 2 ardei iuti
  • sare dupa gust
  • ulei cat cuprinde (de masline sau de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in ulei:

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele.

Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu.

Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate.

In borcanele curate, asezam in straturi dovleceii copti, usturoiul feliat, frunzulitele de busuioc si menta verde, presaram oregano si adaugam ulei de buna calitate.

Daca mai este necesar, se mai poate adauga putina sare.

Se strang bine capacele borcanelelor, pe care le vom aseza apoi intr-un vas cu apa rece si le vom fierbe la foc mic pana ce apa incepe sa dea in clocot. Din acest moment, continuam fierberea pentru inca 20-30 de minute aproximativ. Le pastram in vasul cu apa pentru a se raci treptat. Se depoziteaza apoi in camara bucatarasului!

TIPS-URI

1

Dovleceii chiar daca sunt mari, nu trebuie sa fie grosi intrucat vor avea multe seminte. Alegeti dovlecei cat mai subtiri.

2

Combinatia de condimente este diversa si depinde de gustul fiecaruia.

3

Personal, as fi adaugat si putin rozmarin, insa avand o aroma destul de puternica, am dorit sa o testez in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei Impanati