Un risotto dulceag si aromat alaturi de o friptura inabusita ..
Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .
Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul s-a inmuiat bine si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .
Taiem pulpa in felii mai grosute pe care le punem la fiert cu apa si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare si lasam sa sece bine .
Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet. Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de hrean .
1
o oala minune reduce semnificativ timpul de preparare a carnii de vita .