Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

de katty in Vita, 22 Oct 2014 | 4452 vizualizari

 

Un risotto dulceag si aromat alaturi de o friptura inabusita ..

 

INGREDIENTE

  • 150 gr orez de risotto(arborio)
  • 2 sfecle rosii medii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • hrean proaspat ras
  • 150 gr iaurt
  • 2 foi de dafin
  • 600 gr pulpa de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita:

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa   cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .
Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam   cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul  s-a inmuiat bine   si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .
Taiem pulpa in felii mai grosute  pe care le punem la fiert cu apa  si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare  si lasam sa sece bine .
Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet. Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de  hrean  .

TIPS-URI

1

o oala minune reduce semnificativ timpul de preparare a carnii de vita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele